Over Smashfactor

Smashfactor is opgezet door Paul Karreman. Sinds 2010 houdt Smashfactor zich bezig met het lesgeven en fysiek begeleiden van golfspelers. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in het Noorden.

Na verscheidene jaren te hebben les gegeven in het Noorden was het tijd voor een andere benadering van de golfsport. Met het opzetten van Smashfactor probeer ik alle kennis van de verschillende gevolgde opleidingen en cursussen te bundelen tot een compleet pakket. Naast het volgen van de pro opleiding aan de Fontys Hogeschool te Tilburg heb ik tevens de opleidingen Cios (Heerenveen) en Fysiotherapie (Groningen) afgerond.

Om een hoog niveau van lesgeven en instructie te kunnen handhaven heb ik het afgelopen jaar een aantal cursussen gevolgd bij het Titleist Performance Institute (TPI) in Amerika en Europa. Deze organisatie traint vele topprofessionals en zij hebben al hun kennis en ervaringen in verschillende cursussen samengevat. Afgelopen jaar heb ik een aantal keren mogen assisteren bij het verzorgen van de Level 1 cursus.

Aangezien de golfsport blijft ontwikkelen staan er nieuwe cursussen in de agenda om te blijven leren en de golfer zo goed mogelijk te kunnen helpen bij zijn ontwikkeling.

De golflessen worden verzorgd op de Noord Nederlandse Golf en Country Club.

De fysieke trainingen vinden plaats in sportschool Sportrade te Paterswolde. In deze zeer compleet uitgeruste sportschool is er een ruimte om alle fysieke testen uit te voeren en de verschillende trainingen te geven. Naast de verschillende cardio-toestellen, kracht-toestellen en vrije gewichten zijn er ook een zestal Human-motion apparaten om u fysiek nog beter golfspecifiek te kunnen trainen.