Beter bewegen

Beter bewegen = beter golfen.

Beter bewegen houdt in dat u makkelijk kunt bewegen, dat u de bewegingen kunt maken die uw wilt maken, pijnvrij en zonder na te denken over blessures. Lekker in uw vel zitten is belangrijk!

De golfswing is een zeer explosieve beweging: in een hele korte tijd worden er vele gewrichten en spieren gevraagd om mee te werken zodat u genoeg mobiliteit en stabiliteit heeft om de golfswing te maken.
Als er in deze keten één onderdeel niet goed meewerkt of beperkt is in zijn beweging dan moet er op gereageerd worden door een ander onderdeel van de keten. Hierdoor zal de swing minder efficiënt zijn en minder krachtig. Door het lichaam in kaart te brengen aan de hand van een serie tests (De swingdokter) krijgt u meer inzicht waar eventuele beperkingen zitten waardoor het ook duidelijk wordt waarom u de swing maakt die u maakt, we kunnen een swing op maat voor u maken zodat u pijnvrij en blessurevrij kunt golfen.

Het lichaam heeft een goed aanpassing vermogen maar als een ‘verkeerde’ beweging langdurig plaats vindt (of heel plotseling) kan dit klachten geven die niet altijd duidelijk aanwijsbaar zijn. De meeste klachten komen bij golf door een verkeerde balans tussen inspanning en rust of door een plotselinge ‘verkeerde’ beweging. We kunnen u helpen met het behandelen of voorkomen van blessures.

Door te werken aan uw minder sterke punten en uw lichaam in goede staat te brengen (fysieke trainingen) kunt u een swing maken die constanter is en minder blessure gevoelig is. Elk lichaam is uniek en beweegt anders, daarom is het belangrijk om uw golfswing aan te passen aan de mogelijkheden van uw lichaam.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief