Fysieke trainingen

Vrijer bewegen, krachtiger bewegen en eventuele beperkingen in het lichaam oplossen: beter in uw vel zitten!

Fysieke trainingen zijn niet meer weg te denken in de golfsport. Spelers slaan steeds verder en zijn fysiek steeds fitter: Gary Player, Tiger Woods en Bryson Dechambeau zijn hier goede voorbeelden van. Klinkt deze link aan om een film te bekijken van Gary Player die op 80-jarige leeftijd vertelt wat fysiek belangrijk is.

Met de fysieke trainingen willen we ervoor te zorgen dat u makkelijker kunt bewegen, sterker wordt in de juiste spiergroepen en meer controle krijgt over uw bewegingen. Deze trainingen waren zowel in groepsverband als individueel aangeboden. De groepstrainingen zijn altijd in een blok van een aantal lessen en de individuele trainingen kunnen elk moment starten, op uw eigen tempo.

Door eerst het lichaam te testen krijgen we een beter beeld hoe u beweegt en wat de invloed is van deze fysieke testen in de golfswing. Elke fysieke test heeft een bepaalde invloed in uw swing, door u meer inzicht te geven kunt u ook beter begrijpen waarom u bepaalde bewegingen in de swing maakt: fysiek en techniek zijn niet los te koppelen. Aan de hand van uw doelstellingen wordt er een persoonlijk oefenschema opgesteld en kunt u thuis, op de golfbaan of in de sportschool werken aan uw fysiek.

Hiernaast een foto van Phil Mickelson die vanuit stand een been over een volwassen man heen zwaait: deze 50-jarige golfer is lenig genoeg!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief